STAR TREK Galerija

STAR TREK Izdvojeno
29.06.2007.

Trekkie kolekcija


Enterprise Markica

Poštanski servis SAD-a pustit će u promet markicu od 33 centa na kojoj se nalazi slika U.S.S. Enterprise-a, izabranu prošle godine kao jednu od 15 ljudi, mjesta, događaja i trendova koji predstavljaju 1960-te kao dio komemorativnog programa markica "Celebrate the Century". Markica ima veću svrhu od onih tipičnih, kao jedna od prvih ikad odobrenih glasanjem publike općenito radije nego bilo koja druga izabrana od komiteta.


      
Ove murale je naslikala Pamela Shanteau, koja radi uobičajene slike na autima, kamionima, etc. Njen rad možete vidjeti na: http://www.pamelashanteau.com/
Ferengi Rules of Acquisition

Ova slika je sa izložbe "The Experience" u Las Vegas Hilton.
The Ferengi Rules of Acquisition je serija od 285 aforizama, vodiča, i principa koji su temelj poslovne filozofije u Ferengi kulturi.
Prema legendi, Gint, prvi Veliki Nagus Ferengi saveza, upisao je prvo Pravilo, poznato kao #162.
Pravila možete pogledati na: http://zvjezdanestaze.blogger.ba/arhiva/2007/05/08#901586
Original Star Trek Pinball Mašina - TOS

Ovo je prva pinball mašina sa temom Star Trek i veoma je rijetka. Napravljena je 1978. godine.
Enterprise NCC-1701 u pravoj veličini na Ship Yard
Ova verzija napravljena je za potrebe jednog filma.

 The Reactor Custom Car
Ovo auto se pojavilo kao Jupiter 8 u Star Trek-u u episodi "Bread and Circuses". Auto je ustvari prototip kojeg je napravio auto dizajner Gene Winfield. Reactor ima radar ekran, pokretni krov, motor od 425 konjskih snaga i još dosta toga. Njegova cijena je $20,000.

Star Trek Characters Mural

Ovo je mural na zgradi napravljen sa portretima doktora iz svih pet serija Star Trek-a: Dr. Phlox (Enterprise), Dr. McCoy (TOS), Dr. Crusher  (TNG), E.M.H. (Voyager) i Dr. Bashir (DS9).
Star Trek Shuttlecraft Car

Kako kaže vlasnik ovo vozilo nikad nije dovršeno tako da nikad nije učestvovalo na filmu ili nekoj od epizoda. Zapravo, vozilo je u pokretnom stanju iako nema dozvolu. Njegova početna cijena je $2,600.Enterprise
Starship Mural on a Moving Truck
Ovo je jedan od kamiona firme Budget Movers iz Maryland-a.
Star Trek Coupe
Očito da je ovo vozilo napravljeno u Trekkie stilu, no više informacija o njemu nema.
29.06.2007.

Khitomerska kriza

Kao posljedica prekomjernog rudarenja i nedovoljnih sigurnosnih mjera, 2293. je eksplodirao klingonski mjesec Praxis. Eksplozija je izazvala ogromne štete na klingonskom matičnom svijetu, prisiljujući kancelara Gorkona da okonča desetljeća neprijateljstva između klingonskog Carstva i Federacije. Gorkon je nastojao otvariti mirovnu konferenciju na Zemlji, no na putovanju kroz federacijski prostor njegov brod je napandut od strane pratećeg broda, USS Enterprisea, tako da je Gorkon ubijen u atentatu od strane osoblja Zvjezdane Flote koji su transportirani na njegov brod tijekom pometnje nastale Enterpriseovim napadom.

Za taj zločin Kirk i McCoy su uhićeni od strane Klingonaca, te su odvedeni u klingonski svemir na suđenje. Gorkonova kći Azetbur ih je pratila do Visokog Vijeća. Ona je također nastavila mirovni proces pod uvjetom da konferencija bude održana na mnogo sigurnijoj lokaciji i da Federacija ne pokuša spasiti svoje časnike.

Posada Enterprisea je odbila zapovijedi za povratak u suhi dok sve dok sami ne ispitaju okolnosti incidenta. Kapetan Spock je na osnovu brodskih dnevnika i zapisa napada na Gorkonov brod razvio teoriju da Gorkonov brod nije napao Enterprise, već novi tip klingonskog broda sposoban otvarati vatru pod prikrivanjem. U nastojanju da dokaže Kirkovu nedužnost, Spock je uputio Enterprise u klingonski svemir da izvuku Kirka i McCoya s kaznenog asteroida kod Rura Pente. Kirk je uspješno razotkrio urotu viših federacijskih i klingonskih časnika usmjerena na uništavanje svih izgleda za mir između dviju sila. Kirk je također otkrio da je planiran još jedan atentat na novoj mirovno konferenciji, koja se trebala održati na Khitomeru.

USS Enterprise i USS Excelsior su krenuli ka Khitomeru da spriječe atentat, no klingonski brod - pod zapovjedništvom generala Changa, isti onaj brod koji je učestvovao u atentatu na Gorkona - je već stražario zonom. Enterprise je stigao prvi i počeo je trpjeti Changove torpedne napade. Sposobnost da njegov brod može ispaljivati torpeda dok je pod prikrivanjem je stvarala zastrašujućeg suparnika Enterpriseu, tako da je ubrzo Chang izazvao ozbiljna oštećenja Enterprisea. Dolazak Excelsiora je napravio malu razliku dajući Changu drugu metu, dok su mogućnosti Excelsiora da otkrije klingonski brod bile podjednake Enterpriseovim.

Na Enterpriseu, Spock je predložio da čak i pod prikrivanjem klingonski brod mora trošiti gorivo poput bilo kojeg drugog broda, tako da bi torpedo podešeno da prati bodske ispuste plazme moglo biti u stanju da pogodi i nevidljivog protivnika. Kako je Enterprise, poput Excelsiora, prije atentata na Gorkona vršio katalogiziranje plinskih anomalija oni su već nosili opremu potrebnu za izvođenje relativno jednostavne modifikacije. Spock i McCoy su podesili jedno od brodskih torpeda da može pratiti ispuštanje plazme iako je Enterprise primio još nekoliko pogodaka i izgubio štitove, još je bio u stanju otvarati vatru.

Torpedo je, kako je i očekivano, došao do Changova broda, ostvarujući direktan pogodak. Taj pogodak je teško oštetio most i omeo brodsku sekciju za prikrivanje, omogućujući Enterpriseu i Excelsioru da konvencionalnim sredstvima otkriju i napadnu Changov brod višestrukim pogotcima torpeda i fazera. Klingonski brod je ubrzo sveden na oblak prašine u orbiti oko Khitomera.

Nakon bitke Kirk je osobno spasio predsjednika Federacije od atentata dok je posada Enterprisea i Excelsiora uhvatila vodeđe članove urote. Te akcije su dovele do smanjivanja napetosti između Carstva i Federacije. Bitka kod Khitomera je označila završnu borbenu akciju Enterprisea prije njegovog povlačenja iz službe, kao i posljednju misiju za većinu njegovih starijih časnika. Modificirani brod (prema iskustvu stečenom kod Khitomera) Excelsior klase Enterprise-B je porinut ubrzo nakon toga.