STAR TREK Galerija

STAR TREK Izdvojeno
29.06.2007.

Trekkie kolekcija


Enterprise Markica

Poštanski servis SAD-a pustit će u promet markicu od 33 centa na kojoj se nalazi slika U.S.S. Enterprise-a, izabranu prošle godine kao jednu od 15 ljudi, mjesta, događaja i trendova koji predstavljaju 1960-te kao dio komemorativnog programa markica "Celebrate the Century". Markica ima veću svrhu od onih tipičnih, kao jedna od prvih ikad odobrenih glasanjem publike općenito radije nego bilo koja druga izabrana od komiteta.


      
Ove murale je naslikala Pamela Shanteau, koja radi uobičajene slike na autima, kamionima, etc. Njen rad možete vidjeti na: http://www.pamelashanteau.com/
Ferengi Rules of Acquisition

Ova slika je sa izložbe "The Experience" u Las Vegas Hilton.
The Ferengi Rules of Acquisition je serija od 285 aforizama, vodiča, i principa koji su temelj poslovne filozofije u Ferengi kulturi.
Prema legendi, Gint, prvi Veliki Nagus Ferengi saveza, upisao je prvo Pravilo, poznato kao #162.
Pravila možete pogledati na: http://zvjezdanestaze.blogger.ba/arhiva/2007/05/08#901586
Original Star Trek Pinball Mašina - TOS

Ovo je prva pinball mašina sa temom Star Trek i veoma je rijetka. Napravljena je 1978. godine.
Enterprise NCC-1701 u pravoj veličini na Ship Yard
Ova verzija napravljena je za potrebe jednog filma.

 The Reactor Custom Car
Ovo auto se pojavilo kao Jupiter 8 u Star Trek-u u episodi "Bread and Circuses". Auto je ustvari prototip kojeg je napravio auto dizajner Gene Winfield. Reactor ima radar ekran, pokretni krov, motor od 425 konjskih snaga i još dosta toga. Njegova cijena je $20,000.

Star Trek Characters Mural

Ovo je mural na zgradi napravljen sa portretima doktora iz svih pet serija Star Trek-a: Dr. Phlox (Enterprise), Dr. McCoy (TOS), Dr. Crusher  (TNG), E.M.H. (Voyager) i Dr. Bashir (DS9).
Star Trek Shuttlecraft Car

Kako kaže vlasnik ovo vozilo nikad nije dovršeno tako da nikad nije učestvovalo na filmu ili nekoj od epizoda. Zapravo, vozilo je u pokretnom stanju iako nema dozvolu. Njegova početna cijena je $2,600.Enterprise
Starship Mural on a Moving Truck
Ovo je jedan od kamiona firme Budget Movers iz Maryland-a.
Star Trek Coupe
Očito da je ovo vozilo napravljeno u Trekkie stilu, no više informacija o njemu nema.