STAR TREK Galerija

STAR TREK Izdvojeno
17.02.2008.

Napad na Enterprise

Postavljajući odašiljače za komunikaciju sa Zemljom Enterprise naleti na tuđinski brod. Niko se ne odaziva na standardne pozdrave. Brod skenira Enterprise i odlazi. Drugi put dolazi brod i skenira Enterprise, pa nakon kraće stanke zapuca. Brod je posjedovao nekakvo energetsko oružje, kojem Enterpriseov oklop nije dorastao. Enterpriseova standardna torpeda su bila neučinkovita jer je brod posjedovao energetske štitove.

Enterprise se počne pripremati za ponovni sukob sa neprijateljem, znajući gotovo sigurno da će doći. Treći put brod dolazi, ispaljuje nekoliko hitaca te bez problema pošalje vojnike na Enterprise. Reed ih pokušava spriječiti faznim pištoljima no bez učinka. Uljezi postave nadgledački uređaj te odlaze.

Prije nego što je Enterprise otišao iz space docka, trebali su biti ugrađeni 500 GJ fazni topovi. Enterprise je imao sastavne dijelove za 1 fazni top, dok su predviđena tri topa. Posada je i ovaj put pokazala iznenađujuće rezultate, jer su u roku od 48 sati uspjeli sastaviti jedan top i izgraditi otpočetka još jedan dodatni. I to uz konstantnu prijetnju od napada. Za taj posao bi trebalo normalno tjedan dana u brodogradilištu.

Inicijalni testovi su pokazali zanimljive rezultate. Testirajući oružje na planini na mjesecu u obližnjem sustavu, preopterećenje je uzrokovalo da top puca 10 puta jačom snagom od očekivane, u potpunosti uništavajući planinu te zadajući veliku štetu brodu. Određene izmjene su dozvolile da se top ponaša sa očekivanim parametrima, ali dok su korišteni na brodu nisu se pokazali učinkovitim.

Trip je otkrio metodu zaštite broda protiv štete, a Archer je dozvolio namjerno simuliranje uvjeta pod kojima je oružje doživjelo preopterećenje, te su pod tim uvjetima fazni topovi probili štitove te je bila dostatna samo jedna salva običnih torpeda da natjeraju neprijatelja na povlačenje.