STAR TREK Galerija

STAR TREK Izdvojeno
01.04.2008.

Incident s Durasom

Nakon što je Archer pomogao pobunjenicima sa jednog planeta pod klingonskom okupacijom, poslan je kapetan Duras da zarobi Archera i dovede ga na sud. Naravno, Archer se odupire Durasu, te uspije pobjeći. Osramoćen, Duras je degradiran u višeg časnika, te mu postaje životna opsesija uhvatiti Archera i odvesti ga na suđenje na Qo'noS.

Nakon što ipak dovode Archera na Qo'noSu, sude mu zbog toga što je postao neprijatelj Carstva. Unatoč očitim dokazima da je Archer nevin, Klingonci ga osuđuju na doživotni boravak u radnom logoru Rura Penthe. Zbog suprotstavljanja njegovog odvjetnika Sudu i on dobiva 2 godine zatvora na Rura Pentheu. Archer ipak, uz pomoć svog odvjetnika, uspijeva pobjeći iz Rura Penthea, međutim Duras ga otad neprestano počne loviti.

Mjesec-dva dana poslije, Duras izdaje tjeralicu da za svakog ko nađe Archera živog dobiva nagradu. Archer za vrijeme odlaska na odmor naiđe na "vodiča" koji im objasni kako pronaći užitke na obližnjem planetu. Međutim taj "vodič" nije ništa drugo bio nego Durasova zamka da se Archer namami. Iako zarobljen, Archer mu pokušava objasniti da ga Duras koristi za svoje potrebe i da mu nikad neće vratiti brod koji mu je Duras uzeo. Shvativši to, "vodič" pomogne Archeru da pobjegne iz Durasovog broda nakon što ga je ovaj zarobio. Nakon toga upozori Archera da bude oprezniji jer vani ima još lovaca na nagrade koji žele Archera uhvatiti i odvesti Durasu.

Dok se Enterprise vraćao na Zemlju, zbog napada nepoznatog oružja, Durasu Klingonsko visoko vijeće vraća titulu kapetana, samo da uhvati Archera. Duras napada Archera nadomak solarnog sustava. Uspije onesposobiti Enterprise, međutim sa Zemlje dolaze dva broda koja natjeraju Durasov Bird-of-Prey na povlačenje. Na Zemlji, Enterprise nadograde potpuno novim fotoničnim torpedima te poboljšanim oklopom.

Na putu za Prostranstvo, Duras opet napadne Enterprise, no iznenađen snagom Enterpriseovog novog oružja i nakon teških oštećenja na Warp pogonu, povlači se. Dok je Enterprise bio nadomak Prostranstvu, Duras dolazi sa dvije nova BoP-a te napadne Enterprise. Archer, znajući da se Klingonci boje Prostranstva ubrza, te se dvije prateće BoP povlače. Ostaje još samo Duras. Preusmjerivši svu energiju za štitove na prednje, Enterpriseovo novo oružje nema toliku učinkovitost kao prije. No kad Archer shvati da su mu stražnji štitovi na minimumu, naređuje Mayweatheru da napravi manevar kojim Enterprise dolazi iza Durasa. Zbog gustoće maglice Duras nije primijetio da mu se Enterprise nalazi iza. Reed ispaljuje 3 torpeda kojom u potpunosti uništava Durasov brod.