STAR TREK Galerija

STAR TREK Izdvojeno
02.04.2008.

Natasha Yar

Puno ime: Natasha Yar
Vrsta: Čovjek
Spol: Ženski
Datum rođenja: 2337. godina
Mjesto rođenja: Turkana IV
Čin: Poručnica
Zanimanje: Zapovjednica osiguranja, USS Enterprise NCC-1701-D
Bračni status: Neudata
Datum smrti: 2364 (zvjezdani datum: 41601)
Place of death: Vagra II, povrede glave usljed napada aliena
Glumi je: Denise Crosby

 


Tasha je 2337. rođena na Turkani IV. Imala je užasno djetinjstvo. Roditelji su joj ubijeni kada je imala pet godina te je živjela sa mlađom sestrom jedva preživljavajući i izbjegavajući razne bande i drogu. Kada joj je bilo 15 godina bježi sa Turkane uspjevši uvjeriti prolazećeg trgovca da je odvede sa planeta. Negdje u to vrijeme se Turkana odcijepila od Federacije prekinuvši kontakt sa njom. Sa sestrom Isharom se nikad više nije vidjela.

Tasha završava Akademiju te 2364. dobiva mjesto na Enterpriseu-D kao zapovjednica osiguranja. Tijekom izvidničke misije spašavanja nekolicine članova posade Enterprisea zapele na planetu Vagra II, Tashu na dužnosti ubija tajanstveno biće pod imenom Armus.

U alternativnoj stvarnosti stvorenoj 2366. Enterprise-C iz 2364. godine prolazi kroz vremenski procijep poremetivši vremenski tok te stvorivši novi vremenski pravac u kojem su Federacija i Klingonsko Carstvo u ratu. Kada posade Enterprisea C i D shvaćaju da je uzrok tom ratu upravo prolazak Enterprisea-C kroz procijep, Picard naređuje povratak "zalutalog" broda u svoje vrijeme. Tasha, u tom vrem. pravcu još uvijek živa, saznaje kako u "pravoj" stvarnosti umire besmislenom smrću i odlučuje iskustvom pomoći posadi Enterprisea-C koji je, napadnut od strane klingonskih BoP-ova izgubio dobar dio viših časnika. Nakon povratka u 2364. Enterprise-C biva uništen u bitci od strane romulanskih brodova, a Tashu zarobljavaju Romulanci te je odvode na Romul gdje se prisilno ženi sa romulanskim operativcem i rađa dijete Selu.