STAR TREK Galerija

STAR TREK Izdvojeno
03.04.2008.

B'Elanna Torres

Puno ime: B'Elanna Torres
Vrsta: Klingonka / Čovjek (majka Klingonka, otac čovjek)
Spol: Ženski
Godina rođenja: 2346.
Mjesto rođenja: Kessik IV
Roditelji: John Torres i Miral
Obrazovanje: Akademija Zvjezdane Flote, nepotpuna druga godina
Čin: Poručnica (privremeni čin)
Zanimanje: Zapovjednica stroja USS Voyagera
Djeca: Kćer, Miral
Bračni status: Udata, suprug Tom Paris
Glumi je: Roxann Dawson

 

B'Elanna Toress je imala teško djetinjstvo, ponajviše zbog toga što je imala ljudskog oca i klingonsku majku. Živjela je na Kesiku IV, federacijskoj koloniji na kojoj su ona i njezina majka bile jedine Klingonke. Otac ih je napustio kad je imala pet godina, pa se ona i majka sele na klingonski matični planet. B'Elanna se upisala u Akademiju kada je imala 18 godina, a njezin boravak tamo je bio jako nemiran: neprestance se svađala sa svojim mentorima, uporno osporavaju njihove metode i pretpostavke. Nakon druge godine napustila je Akademiju, nesvjesna da se toliko dojmila jednoga mentora da je u svom trajnom zapisu napisao da bi odmah podupro njezinu ponovnu prijavu za ulazak u Akademiju.

B'Elanna se pridružila Makijima i nekoliko mjeseci provela boreći se protiv Kardasijanaca. 2371. bila je dio posade broda koji je bio odvučen u Delta kvadrant od bića poznatog kao Skrbnik, a nakon gubitka broda bila je prisiljena postati članicom posade USS Voyagera. B'Elanna je nastavila imati problema s prilagođavanjem Flotinim propisima, te je fizički napala barem jednog člana svog inženjerskog tima. Unatoč tomu, kapetanica Janeway ju je postavila za zapovjednicu stroja. B'Elanna se s vremenom prilagodila Flotinim propisima, te se počela isticati u svojoj novoj ulozi.

Nastavila je imati probleme s prihvaćanjem svoje klingonske prirode, ali je dobila drukčije mišljenje o tome nakon što je vidiianski znanstvenik iskoristio naprednu medicinsku tehnologiju te vrste kako bi B'Elannu razdvojio u dvije osobe, jednu Klingonku i jednu ženu. Nakon toga je ulagala više napora u prihvaćanje svoje klingonske prirode, te je na nagovor Toma Parisa počela obavljati klingonske rituale.

2374. B'Elanna i Tom su se upustili u romantičnu vezu, te usprkos mnogobrojnim svađama njih se dvoje vjenčalo 2377. Ubrzo je zatrudnjela, te rodila djevojčicu nekoliko minuta prije nego što se Voyager vratio u Alfa kvadrant.