STAR TREK Galerija

STAR TREK Izdvojeno
03.04.2008.

Tuvok

Puno ime: Tuvok
Vrsta: Vulkanac
Spol: Muški
Godina rođenja: 2264.
Mjesto rođenja: Vulkanska lunarna kolonija
Obrazovanje: Akademija Zvjezdane Flote, 2289-2293
Čin: Natporučnik
Zanimanje: Do povratka u Alfa kvadrant taktički časnik USS Voyagera
Djeca: Tri sina i kćer
Bračni status: Oženjen, žena T'Pel
Glumi ga: Tim Russ

 

Rođen 2264., Tuvok spada u starije članove Voyagerove posade. Prijavio se u Flotu sa 25 godina, a poslije diplomiranja 2293. bio je dodijeljen na USS Excelsior. Služio je na tom brodu tijekom Khitomerske krize; došao je u sukob s kapetanom Suluom kada je prekršio izravnu zapovijed kako bi pomogao prijateljima. Po završetku Khitomerske krize, Tuvok je shvatio da mu se jako teško prilagoditi u Floti, te je 2398. odstupio iz službe u Floti kako bi na Vulkanu pokušao usvojiti Kolinahr.

Tuvok je neprestano nizao neuspjeh za neuspjehom; te je nakon što je poslije šest godina pokušavanja ušao u Pon'Farr – odustao. Oženio se s T'Pel. Proveo je idućih 45 godina na Vulkanu, živeći mirnim životom, koncentrirajući se na odgajanje obitelji. 2349. je odlučio vratiti se u Flotu, nakon što je razvio fleksibilniju stav o stranim filozofijama. Bio je u službi na nekoliko brodova, uključujući USS Wyoming, prije nego li je postao taktički časnik i zapovjednik osiguranja na USS Voyageru. Dok je služio na toj dužnosti morao se infiltrirati u Makije, što je uspješno obavio. 2371. je njegov brod iz Pustinje odvučen u Delta Kvadrant od strane Skrbnika. Kad je Voyager, koji je slijedio Makijski brod, također bio odvučen u Delta kvadrant, Tuvok se vratio u službu na USS Voyager gdje je nastavio služiti slijedećih sedam godina. Mislio je da je on trebao postati Janewayjičin prvi časnik, i nije se slagao s njenom odlukom da to postane Chakotay. Kao rezultat toga, on i Chakotay se nisu baš slagali idućih sedam godina, iako su razvili dosta dobar radni odnos.

Tuvok je bio, tako rečeno, izoliran od ostatka posade dok je služio na Voyageru, te je rijetko sudjelovao u društvenim aktivnostima. To se počelo mijenjati tijekom nekoliko zadnjih godina Voyagerovog putovanja: postao je bliskiji s Harryem Kimom nakon što je pokušavao naučiti ga vulkanskoj kontroli emocija, te su njih dvojica postali redoviti suigrači kal-toha. Također je razvio i neki stupanj prijateljstva s Neelixom. Također je za njega zaplesao kada je ovaj napuštao Voyager.

Tijekom zadnje godine na Voyageru, Tuvok je razvio rani stadij degenerativne neurološke psihoze, rijetke bolesti među Vulkancima koja se može izliječiti samo spojem umova s genetski kompatibilnim Vulkancem. Ipak, nakon što je Voyager uspješno iskoristio Borgovski transwarp portal, te se tako vratili na Zemlju, dovelo ga je njegovoj obitelji malo ranije nego što su očekivali, i bio je izliječen nedugo zatim.