STAR TREK Galerija

STAR TREK Izdvojeno
02.07.2008.

Chakotay

Puno ime: Chakotay
Vrsta: Čovjek
Spol: Muški
Godina rođenja: 2329.
Mjesto rođenja: Demilitarizirana zona
Roditelji: Otac Kopolak
Obrazovanje: Akademija Zvjezdane Flote, 2344-48
Čin prije napuštanja Flote: Natporučnik
Zanimanje: Do povratka Voyagera u Alfa kvadrant, prvi časnik USS Voyagera
Bračni status: Neoženjen
Glumi ga: Robert Beltran


 

Chakotayevo odrastanje nije bilo baš sretno: njegov je otac bio tradicionalan čovjek koji je pokušavao odgojiti svoju djecu na način na koji su svoju djecu odgajali njihovi preci. Chakotay je odbio neka od tih učenja, i to je bio uzrok svađa između njih dvojice. Kasnije je Chakotay počeo cijeniti to što ga je otac pokušavao naučiti, i pokušavao je kombinirati najbolje elemente 24. stoljeća s tradicionalnim načinima njegova plemena.

Sa 18 godina pristupio je Akademiji, na kojoj je uspješno diplomirao 2354. Tijekom svoje karijere u Floti istaknuo se kao vrlo važan član, ali kada je Flota potpisala ugovor s Kardasijancima kojim im je dan znatan dio federacijskog prostora, Chakotay je dao ostavku i pridružio se Makijima kako bi branio svoju domaću koloniju od kardasijanske okupacije.

2371. je zapovijedao brodom, i nalazili su se blizu Pustinje kada je njegov brod bio napadnut od kardasijanskog broda. Uspjeli su pobjeći kardasijanskom brodu, ali je njegov brod bio odvučen u Delta kvadrant od strane bića poznatog kao Skrbnik. Chakotay je sklopio savez sa kapetanicom USS Voyagera Katherine Janeway kako bi ostvarili zajednički cilj i vratili se kući. Kad su njegov brod uništili Kazonci, Chakotaya je na mjesto prvog časnika USS Voyagera postavila kapetanica Janeway. Obavlja tu dužnost i danas.

Chakotay je bio protusila Janewayičinom bježilačkom nagonu na Voyageru, te je često bio glavni glas razuma na brodu. To je dovelo do potpuno suprotnih stavova najmanje dva puta; prvi puta kada je Janeway sklopila savez s Borgom kako bi pobijedili vrstu 8472. Kada je Janeway bila ozlijeđena naredila je Chakotayu da ostvari savez kako bi im Borgovi dopustili prolaz kroz njihovo područje. Unatoč tome, kada se ona onesvijestila on je izašao iz tog saveza i nastavio dalje sam. Drugi puta, Janeway je pokušala na silu dobiti informacije od člana posade USS Equinoxa tako što je dopustila nasilnim izvanzemaljcima da ga napadnu. Chakotay je prekršio izravnu zapovijed kako bi zaštitio čovjeka, a kasnije je priznao da je razmišljao da ju razriješi dužnosti.

Tijekom 2377. Chakotay i Sedma od Devet su postali privlačni jedno drugom, a kasnije te iste godine su se upustili u romantičnu vezu.