STAR TREK Galerija

STAR TREK Izdvojeno
04.07.2008.

Harry Kim

Puno ime: Harry Kim
Vrsta: Čovjek
Spol: Muški
Godina rođenja: 2349. godina
Mjesto rođenja: Zemlja
Obrazovanje: Akademija Zvjezdane Flote, 2367-71
Čin: Zastavnik
Zanimanje: Operacijski časnik USS Voyagera
Bračni status: Neoženjen
Glumi ga: Garrett Wang


Hronologija ukratko

2367. - Upisuje Akademiju Zvjezdane flote
2367. - Postaje urednik Novina Akademije Zvjezdane flote te kapetan Akademijinog tima brzine
2371. - Diplomira na Akademiji kao najbolji u klasi
2371. - Dobiva čin zastavnika i traži namještenje na brodu Voyager. Postavljen je za operativnog časnika te tako dobiva službu na mostu
2372. - Sudjeluje u konstruiranju pogona sposobnog za postizanje warpa 10
2372. - Iste godine pogiba prilikom napada Vidianaca, no zamjenjuje ga njegov duplikat, Harry Kim sa Voyagera iz paralelnog svemira koji se pojavljuje tokom napada da bi kasnije bio uništen
2374. - Sudjeluje na poboljšanju Voyagerovog astrometrijskog laboratorija
2375. - Biva pismeno kažnjen zbog nepoštivanja naredbi
2375. - Usprkos direktnoj naredbi nastavlja nedozvoljenu vezu sa pripadnicom Varrua, naroda vrlo sumnjičavog prema strancima. Veza uzrokuje velike probleme u odnosima Voyagera i Varrua
2375. - Vodi svoju prvu misiju izvan broda. Tijekom misije na Voyager teleportira umjetnu inteligenciju za koju se kasnije ispostavlja da je opasno oružje masovnog uništenja čija je misija bila opozvana
2378. - Na Voyageru se vraća u Alfa kvadrant


 

Harry Kim je časnik Zvjezdane Flote koji je služio na Voyageru kao operacijski časnik sedam godina tijekom kojih je Voyager bio u kvadrantu Delta.

Rođen je u Južnoj Carolini 2349. godine. U obitelji je bio jedinac. Najdraži sportovi su mu odbojka i brzina (velocity). Također je i svirao klarinet u simfoniji Julliard Youth, što je obožavao. I nakon što je dospio u kvadrant Delta, tamo si je replicirao klarinet kako bi ga nastavio vježbati svirati. Kada mu je bilo 9 godina, on i njegovi roditelji su u humanitarnoj misiji posjetili koloniju koja je bila pogođena zračenjem. Tamo je imao traumatično iskustvo kada je zalutao u bolnicu i na krevetu vidio bolesnu djevojčicu.

Harry je imao djevojku Libby, koju je upoznao slučajno na Ktarijanskom glazbenom festivalu, jer je sjeo na njezino sjedalo. Trebalo mu je tri tjedna da skupi hrabrost i pozove ju na spoj. I nakon što je prebačen u kvadrant Delta, i dalje ju je volio. Harry je pohađao Akademiju od 2367. do 2370. godine. Njegov cimer je bio James Mooney McAllister, koji je učio i noću. Zbog toga je Harry stekao naviku da nosi pokrivalo za oči dok spava. McAllister mu je pomogao da lagano prođe četvrtu godinu u kvantnoj kemiji. 2370. godine, dok je još pohađao Akademiju, bio je izdavač godišnjih novina na Akademiji. Tijekom tog vremena u novinama je zapisao jedne od prvih pothvata Makija protiv Kardasijanaca. Tema je bila tako intrigantna da je podijelila kadete u mišljenju o Makijima. Harryju je obitelj bila vrlo važna, pa je tako svoje roditelje zvao jednom tjedno dok je pohađao Akademiju. Harry je diplomirao na Akademiji zvjezdanog datuma 47918 kao najbolji u svojoj klasi.

2371. godine je dobio mjesto operacijskog časnika na mostu na Voyageru. Odmah nakon dolaska na Voyager, brzo se sprijateljio sa Tomom Parisom, te su njih dvojica postali najbolji prijatelji. Često su zajedno provodili vrijeme u holodeku. Također je u holodeku provodio vrijeme u svojoj epskoj holonoveli Beovulf . Najviše je volio vulkansku moka kavu, jako slatku. U alternativnom vremenskom pravcu, Harry je dospio u San Francisco, gdje je nije bio na Voyageru, nego je tamo živio i radio tei bio zaručen sa Libby. Na Voyager se vratio uz pomoć "alternativnog" Toma Parisa. 2372. godine prostorni fenomen je duplicirao Voyager. Nesvjesne da postoje dva Voyagera, obje posade su pokušale stabilizirati rastuću količinu antimaterije bombardiranjem protonima. Jedan od dva broda, lagano izvan faze ovog drugog, ispalio je protone prvi, pa je teško oštetio onaj drugi. Harryja je iz oštećenog Voyagera usisao svemir kroz rupu na trupu broda. Kada je neoštećeni Voyager bio prisiljen uništiti se zbog napada Vedienaca, Harry i tek rođena Naomi Wildman su prešli na drugi Voyager. Zvjezdanog datuma 50698, dok je bio na misiji, Harry se zarazio sa taresijanskim, genetički proizvedenim, retrovirusom. Virus mu je u pamćenje pohranio sjećanje koje ga je tjeralo da ode na Taresiju. Tamošnje žene su ga pokušavale uvjeriti da on zaista potječe sa Taresije. Kada je Kim saznao da su Taresijanke htjele izvući genetski materijal iz njega, pobjegao je sa planeta. Tijekom idućih godina Harry je postao sve odgovorniji član posade, iako nije bio promaknut. Bio je zadužen da izgradi astrometrički laboratorij, koji dotad nije postojao na Voyageru.

Tijekom boravka na Voyageru, baš i nije imao sreće sa ženama. 2374., se zaljubio u Sedmu od Devet tek što se odvojila od Kolektiva. Kako Sedma nije razumjela ljudske osjećaje i ponašanje, njihova veza nije upalila, ali su ipak ostali prijatelji. Isto tako se zaljubio i u hologram, koji je zapravo bio vrsta inkarnacije usamljene žene koja je koristila Voyagerove holoemitere kako bi imala društvo. Bio je zaljubljen i u članicu posade Megan Delaney, iako ga je voljela njezina sestra-blizanka Jenny. 2375. godine Harry se upustio u zabranjenu vezu sa varskom inženjerkom Derran Tahl. Harry se jako zaljubio u Tahl zbog posebne poveznice zvane olan'vora, kojom se zarazio zbog intimnih odnosa sa Varkom. 2378. godine zaljubio se u Irinu, koja ga je pozvala da s njom sudjeluje u mirovnoj svemirskoj utrci šatlova, ali je na kraju ispalo da je Irina teroristkinja koja je stavila bombu u Delta Flyer.

2376. godine posada Voyagera je ugradila motor sa kvantno-mlaznim pogonom. Zbog otklona u prolasku Voyagera kroz kvantno-mlazni tunel, Harry i Chakotay su kroz tunel išli ispred Voyagera u Delta Flyeru. Kada je otklon počeo rasti, Harry nije uspio poslati popravak otklona Sedmoj od Devet, ali ga je ona primila od nepoznatog izvora. Kasnije se saznalo da je prepravak Sedmoj poslao Harry iz budućnosti iz alternativne linije.

U alternativnoj liniji, dok su Harry i Chakotay išli ispred Voyagera, Harry nije uspio riješiti otklon, pa je Voyager ispao iz kvantno-mlaznog kanala i srušio se na jedan planet na granici kvadranta alfa i beta. Harry i Chakotay su se vratili u Federaciju i bili odlikovani. Nakon toga za Voyagerom se tragalo još nekoliko godina, a onda se odustalo od toga. Harry i Chakotay se nisu s tim pomirili, pa su ukrali Delta Flyer i kada su našli Voyager na planetu pod ledom, Harry je pomoću Doktora poslao prepravak otklona Sedmoj preko borgovskog vremenskog odašiljača. Nakon toga su je Delta Flyer eksplodirao zbog opterećenja warp jezgre.

U jednoj vremenskoj liniji Harry će biti oženjen za Linnis Paris, kćerkom Toma i Kes, i imati će s njom sina Andrewa. U drugoj liniji će biti kapetan broda Rhode Island 2400. godine.