STAR TREK Galerija

STAR TREK Izdvojeno
11.07.2008.

Kelvanci

Kelvanci su vrlo napredna i moćna vrsta koja potječe iz galaksije Andromeda. Njihova vlastita galaksija je polagano postala nenaseljiva, pa su tako Kelvanci poslali letjelice da potraže nove teritorije koje mogu pokoriti. Brod koji je poslan u našu galaksiju je onesposobljen dok je prolazio kroz energetsku barijeru na rubu galaksije te je tako njegova malobrojna posada bila prisiljena nastaviti u letjelici za spašavanje. Sletjeli su na jedan planet i poslali poziv u pomoć na koji je odgovorio USS Enterprise.

Kelvanci posjeduju sposobnost da transformiraju prvotni fizički oblik živih bića u neki drugi oblik i upravo su tu sposobnost upotrijebili nad većinom posade Enterprisea pretvorivši ih u male čvrste blokove bijele tvari. Na ovaj način su ubrzo preuzeli kontrolu nad brodom ostavljajući u prvotnom obliku samo nekoliko časnika da im pomognu u održavanju broda. Kelvanci su modificirali brodske motore te tako omogućili postizanje velikih brzina na dulje periode. Nakon što su modifikacije završene, krenuli su prema galaksiji Andromeda; očekivano trajanje puta je bilo oko tri stotine godina.

Da bi funkcionirali učinkovitije, Kelvanci su preuzeli humanoidni oblik. Kapetan fregate Spock je uspio nakratko uspostaviti spoj umova sa jednim od Kelvanaca te tako razlučio da je njihov pravi oblik golem u svojoj veličini, sa stotinu izdanaka nalik na udove. Njihovi umovi su bili toliko kompleksni da bi svaki ud mogao istovremeno izvoditi odvojene funkcije. Pošto nisu navikli na humanoidna osjetila i podatke koje dobivaju preko njih, Kelvanci su uskoro postali dezorijentirani. Posada Enterprisea je iskoristila to te ponovno zadobila kontrolu nad brodom.

Kapetan Kirk je Kelvancima ponudio pomoć Federacije ističući da u Mliječnoj stazi postoji mnogo nenaseljenih planeta koje oni mogu zauzeti. Od tada su uspostavljeni miroljubivi odnosi sa Kelvancima.