STAR TREK Galerija

STAR TREK Izdvojeno
15.07.2008.

Noć

Dva mjeseca nakon boravka u dijelu Delte koji je u potpunosti bez zvijezda, posada već osjeća stres. Svađe oko holodek termina postaju sve učestalije, a otkako su ušli u Prazninu, nitko nije vidio kapetanicu Janeway.

Otkrivši opasno veliku koncentraciju Theta zračenja, Voyager kreće prema toj lokaciji. Za vrijeme dok je Kim pokazivao svoju novu skladbu odsviranu klarinetom Tuvoku, koju je slikovito nazvao "Odjeci Praznine", prigušno polje oko Voyagera uzrokuje nestanak energije.

Dok su Sedma i Tom bili u holodeku, pokušavajući otkriti što se dogodilo, jedno biće napada Toma. Sedma usijeva onesposobiti biće oružjem iz holodeka (prethodno isključivši sigurnosne mjere).

Za to vrijeme Tuvok i Kim uspijevaju vratiti dio energije, dovoljan za lansiranje torpeda. Tuvok rekonfigurira torpedo da radi kao warp baklja te ga lansira. Otkrivaju tri skrivena broda. Za to vrijeme Janeway, Chakotay i Neelix dolaze u strojarnicu, gdje vraćaju sekundarnu energiju.

Bića odustaju od napada, zbog približavanja velikog teretnjaka koji oslobađa velike količine Theta zračenja.

Kontroler Vrelk (kapetan malonskog teretnjaka) govori posadi Voyagera za vrtlog koji vodi izvan Praznine. No uvjet je da predaju biće koje se nalazi na Voyageru. Janeway odbija ponudu te razgovara s bićem. On im govori da su napali Voyager jer su mislili da su saveznici Malonaca. Doktor otkriva da je biće zarazeno Theta zračenjem. Biće objašnjava kapetanici da su malonski brodovi otrov, ali nisu im mogli napraviti ništa i moli Voyager da im pomogne.

Ne uspjevši u diplomatskom pristupu nagovoriti Malonce da prestanu odlagati otrov, Janeway smišlja plan u kojem bi ona ostala u šatlu te urušila vrtlog sama, nakon što bi Voyager prošao kroz njega. Čuvši njezin plan, Chakotay obavještava ostatak posade da NE slijedi njezine zapovijedi. Nakon što Janeway shvati da su se svi pobunili, dopušta izradu alternativnog plana.

Malonci napadaju Voyager, na što Voyager odgovara paljbom svog oružja iz svog arsenala. No, Voyagerova paljba tek malo oslabljuje štitove teretnjaka. Voyager gubi jedan warp motor, a ubrzo potom i drugi te se kreće samo zbog inercije. Malonski teretnjak dolazi ispred vrtloga da spriječi Voyageru prolaz, no bića napadaju Malonce, kako bi omogućili Voyageru urušavanje vrtloga. Paljba iz tuđinskih brodova slabi teretnjakove štitove te Voyager potom lansira 4 fotonska torpeda koja uništavaju teretnjak.

Prilikom prolaska kroz vrtlog, Voyager ispušta torpeda, a udarni val gura brod na drugi kraj anomalije. Nakon nekoliko minuta Voyager izlazi iz Praznine, skrativši tako put prema Zemlji za 2 godine.