STAR TREK Galerija

STAR TREK Izdvojeno
24.07.2008.

Ba'ku

Planet Ba'kua je smješten u Briarovoj zakrpi, području svemira u sektoru 441. Trenutni stanovnici planeta, istoimena rasa Ba'kui na tom planetu žive negdje od sredine 21. stoljeća. Njihova rasa je bila na rubu samouništenja, a mala, prosvijetljena grupica stanovnika pobjegla je na spomenuti planet. Kasnije se od stanovništva planeta odvojila grupa pobunjenika, Son'e, koja nije željela slijediti miran život bez tehnologije.

Ono što planet čini posebnim jesu njegovi prsteni, odnosno metafazno zračenje – energija unutar prstenova koja zaustavlja starenje humanoidnih rasa. Ono sprečava raspadanje stanica te liječi većinu ozljeda.

2375. Son'e pod vodstvom Ahdara Ru'afa, te uz pomoć Zvjezdane flote i admirala Matthewa Doughertya, pokušavaju prisilno i bez njihovog znanja preseliti Bak'ue na drugi planet kako bi iskoristili metafazno zračenje iz prstenova.

Osim spomenutih prstenova i zračenja unutar njih, postoji još jedna geografska specifičnost planeta – planine u čijim se spiljama nalazi dosta kelbonita koji ometa transportere i otežava teleportaciju.

S obzirom da je planet klase M, dakle sličan Zemlji, životinjski život je manje – više jednak onom na zemlji. "Rhyl", crvoliko biće je čest kućni ljubimac djece na planetu.