STAR TREK Galerija

STAR TREK Izdvojeno
24.07.2008.

Kardasija

Kardasija Prime, matični planet Kardasijske Unije, smješten u Alfa kvadrantu. Ima vruću klimu, puno topliju nego Zemlja, i konstantno je prekriven oblacima.

Pretjerana industrijalizacija i rudarenje doveli su do osiromašivanja planeta prirodnim mineralima i rudama, kojima je nekad bila bogata, što je natjeralo Kardasijance da sirovine traže na drugim svjetovima i ratovima i osvajanjima šire svoju civilizaciju. Zbog efekta staklenika, Kardasijanci preferiraju prigušeno svjetlo i više temperature zraka.

Krajolik planeta suh je i neplodan, unatoč tome flora i fauna nalaze načine da prežive na njegovoj površini.

U prošlosti, Kardasijanci su bili vrlo religiozan narod i Kardasija Prime bila je dom vrlo razvijene civilizacije, čije se ruševine još uvijek smatraju najdojmiljivijima u galaksiji. Kao podsjetnik na to razdoblje povijesti, diljem planeta ostalo je puno artefakata i ostalih vrijednih spomenika, no većina svega opljačkana je kako bi kardasijska vojska mogla financirati mnogobrojne ratove.

Lakarian je najveći grad Kardasije Prime, uništen u odmazdi Dominijskih snaga. Imao je dva milijuna stanovnika. Na jednom od najljepših i najvažnijih mjesta u gradu Imperijalnom trgu (Imperial Plaza), nalazili su se kipovi proslavljenih Kardasijanaca, pretežno vojnih lidera.

Na velikim ekranima, postavljenim na više mjesta u gradu, građanima su prikazivane poruke njihovih vođa i ostale obavijesti.

Poznatiji gradovi su još i Lakat i Culat na kojem se nalazi kardasijsko sveučilište.