STAR TREK Galerija

STAR TREK Izdvojeno
25.07.2008.

Zemlja

Zemlja je treći planet Sunčeva sustava, planet klase M smješten u Sektoru 001. Dom ljudske civilizacije i sjedište Vijeća Federacije, predsjednika Federacije, kao i Stožera Zvjezdane flote. Najvažniji gradovi na Zemlji u 24. stoljeću su Pariz – sjedište Federacije, te San Francisco – sjedište Zvjezdane flote.

Iako čovječanstvo nije imalo službeni kontakt sa vanzemaljskom rasom sve do sredine 21. stoljeća, tuđinci su bili na Zemlji mnogo prije. Između ostalog, Ferengiji su se sasvim slučajno i nenamjerno našli u Roswellu u srpnju 1947- godine.

Jedno od najtežih poglavlja u povijesti Zemlje zbilo se u rujnu 2024. kada je došlo do tzv. Bellove pobune. U to doba vlada Sjedinjenih Američkih Država smještala je u izolirane kampove beskućnike, bolesne, nezaposlene i sve ostale koji su se smatrali društveno bezvrijednima. Naravno, pod izlikom da im se pruža utočište te da su zbrinuti. Gabriell Bell (B. Sisko, zapravo, nakon što je Defiant "zalutao" u to doba Zemljine povijesti te neznatno promijenio neke detalje) bio je vođa ustanka koji je prerastao u civilni rat.

Tijekom Trećeg svjetskog rata milijuni ljudi poginuli su u ratu nuklearnim oružjima. Glavnina većih gradova bila je uništena, a vlade vodećih zemalja nestale su. No, taj post-atomski užas označio je prekretnicu čovječanstva kada je Zefram Cochrane iz kućišta nuklearnog projektila napravio prvi zemaljski nadsvjetlosni brod – Phoenix. Vulkanci su odmah potom uspostavili prvi kontakt sa Zemljom, a ostalo je povijest… Budućnost, zapravo. Razvoj čovječanstva krenuo je rapidnom brzinom prema boljem, glad, neimaština, nezaposlenost, većina bolesti… iskorijenjeni su u roku nekoliko desetljeća.

U roku od jednog stoljeća Zemlja je od nezanimljivih kultura izrasla u osnivačicu Ujedinjene federacije planeta, organizacije koja će postojati i tri stoljeća kasnije…