STAR TREK Galerija

STAR TREK Izdvojeno
31.07.2008.

Skrijci

Skrijci liče na ljude, ali se ipak razlikuju po čudnoj osobini da im se površina kože stalno ljušti. Isto tako su i jedna od rijetkih vrsta u kojima su žene dominantne. Naime, skrijski muškarci su manje inteligentni od žena. Žene također imaju i općeprihvaćenu povlasticu da mogu biti u braku sa nekoliko muževa. Skrijski jezik je vrlo složen i jedinstven, što otežava komunikaciju sa drugim vrstama.

Skrijci su imali vrlo tešku prošlost. U 16. su ih stoljeću pokorili T-Rogoranci i pretvorili u roblje. T-Rogorance je 2370. pokorio Dominij, pa su Skrijci bili prisiljeni pobjeći. Unatoč tome, znali su svoje odredište. Jedna njihova legenda govori kako će jednog dana naći novi dom, planet Kentannu iliti ''planet očaja''. Jedan je skrijski brod iste godine otkrio Bajorsku crvotočinu i došao u kvadrant Alfa. Uskoro je tri milijuna Skrijaca bilo spremno naseliti se na Bajor, koji je prema njihovim legendama bio Kentanna. Skrijci su uskoro shvatili da nisu prihvaćeni od strane Bajoraca, pa su prihvatili ponudu Federacije da se nasele na jednom nenastanjenom planetu.

31.07.2008.

Parade

Parade su humanoidna vrsta gama kvadranta. Potječu iz Parada zvjezdanog sustava pa su po njemu dobili i ime. Po fizičkom izgledu dosta su nalik na reptiloidne vrste. Građanski rat koji je trajao punih 12 godina, od 2358. do 2370. godine unazadio je ovu vrstu uzrokujući velika razaranja i gubitke. Već umorni od rata, zaraćene frakcije su 2370. godine zatražile pomoć Federacije kao posrednika u pregovorima oko obustave neprijateljstava.

Narednik Miles O'Brien je poslan u Parada sustav kako bi bio upoznat sa mjerama obezbjeđenja oko mirovnih pregovora. Međutim, odmah po dolasku O'Brien je zatvoren. Službena vlada Parade je posjedovala visoko razvijenu tehnologiju kloniranja kojom su klonirali O'Briena i klon poslali natrag na Deep Space Nine sa namjerom opstruiranja mirovnih pregovora. Međutim, Cotuu, vođa pobunjeničke frakcije na planetu Parada II, otkriva vladin pokušaj sabotaže mirovnih pregovora. Nakon spašavanja "pravog" O'Briena iz ruku vladinih snaga plan sabotaže je prijavljen Zvjezdanoj floti.

31.07.2008.

Lovci

Lovci su bili druga vrsta gama kvadranta koju je prošla kroz novootkrivenu crvotočinu. Lovci su humanoidna vrsta čija se kultura temelji na lovu. Pravo ime ove vrste nije poznato pa su ime Lovci dobili upravo prema načinu ponašanja i osobinama. Tehnološki su napredna vrsta. Kako je lov temelj njihove kulture, genetskim inženjeringom su stvorili vrstu koja je dorasla svojim osobinama savršenom plijenu. Tako je nastao Tosk, genetski stvorena ili poboljšana vrsta čiji je jedini cilj nadmudrivanje svojih progonitelja.

Po svojim fizičkim osobinama, Lovci su reptili nalik Tosku ali sa nekim razlikama u obliku nešto glađe kože. Prvi i jedini susret sa Lovcima dogodio se 2369. godine nakon što je jedan od pripadnika Tosk vrste pronašao utočište na Deep Space Nineu. Nedugo zatim kroz crvotočinu su prošli i grupa njegovih progonitelja, Lovaca. Nakon onesposobljavanja štitova stanice, teleportirali su se na nju tražeći da im se Tosk preda. U okršaju sa osiguranjem stanice pokazala se tehnološka nadmoć Lovaca . Lovci posjeduju neku vrstu štita koji im omogućava da podnesu dosta pogodaka iz fazora. Pa čak mogu podnijeti i izravni pogodak fazora koji bi možda i ubio pripadnika druge vrste ali kod njih izaziva tek osrednju omamljenost. Pretpostavka je da ipak imaju neki kodeks časti jer u okršaju sa federacijskim i bajoranskim osiguranjem na stanici nije bilo žrtava na strani pripadnika osiguranja.

Nakon tog incidenta, područje oko crvotočine je stavljeno izvan lovnog područja čime nije više bilo sličnih incidenata.