STAR TREK Galerija

STAR TREK Izdvojeno
02.08.2008.

Bolijanci

Bolijanci su vrsta porijeklom sa planeta Bolarus IX. Osnovna obilježja bolijanske fiziologije su plava koža i greben koji im dijeli lice na dva dijela.

Zbog razlike u tjelesnoj kemiji Bolijanci nisu u stanju primiti krv drugih vrsta putem transfuzije (krv Vulkanaca je smrtonosna za Bolijance), a i seksualni odnosi između Bolijanaca i drugih vrsta može ostaviti privremene posljedice na kemijsku ravnotežu organizma (poznati su slučajevi umora, slabosti i sličnih poremećaja kod Ljudi nakon seksualnog odnosa sa Bolijancima).

Bolijanci su miroljubivo društvo i Federaciji su pristupili tek 2320. i od tada ih jako mali broj služi u Zvjezdanoj floti, s druge strane kako su izuzetno sposobni diplomati vrlo su česti u diplomatskim misijama diljem poznatog svemira. No najvažniji doprinos Bolijanaca Federaciji nisu njihove vojne i diplomatske vještine nego njihov trgovačka i bankarska sposobnost. Bolijanska banka i burza su najveće financijske institucije u Federaciji, a njihov značaj i utjecaj je jedan od najvećih u Alfa i Beta kvadrantu.