STAR TREK Galerija

STAR TREK Izdvojeno
03.08.2008.

El-Aurijanci

El-Aurijanci su humanoidna vrsta porijeklom sa planeta El Aurian i o njima je jako malo toga poznatog. Vanjskim izgledom su slični Ljudima sa kojima čak dijele i spolne i rasne karakteristike, no sva sličnost ostaje na vanjskom izgledu jer, za razliku od Ljudi, El- Aurijanci su dugovječna i vrlo empatski svjesna vrsta, postoje čak i naznake da su bar neki pojedinci vrste svjesni i promjena u vrijeme-prostoru.

Možda najčudnije obilježje El-Aurijanaca je njihova sposobnost nenametljivog slušanja drugih i njihovih problema (proizvod njihove empatske sposobnosti) i u većini slučajeva spremnost da pomognu onome koga slušaju, no postoji i mali broj onih koji svoj dar iskorištavaju na znatno sumnjivije načine.

Najvažniji događaj u njihovoj povijesti je bio napad Borga koji je 2265. napao njihov matični planet i asimilirao većinu stanovništva. Mali broj onih koji su uspjeli preživjeti napad Borga je našao svoj novi dom među mnogim vrstama u poznatom svemiru.

Federacija je prvi put srela El-Aurijance 2293. kada je kapetan James T. Kirk, zapovjednik federacijskog broda USS Enterprise NCC-1701-B, spasio izbjeglice koji su bježale od Borga od nepoznatog fenomena zvanog Nexus prilikom čega je i sam kapetan James T. Kirk nestao u njemu.

03.08.2008.

Triblovi

Triblovi su male, dlakave, mekane životinje koje vole svi humanoidi osim Klingonaca. Rađaju se trudni i dvospolci su. Jako se brzo razmnožavaju što ovisi o tome koliko se hrane. Pola metabolizma Triblova je posvećeno razmnožavanju, pa tako mogu kotiti mlade svakih 12 sati.

Na svu sreću, Triblovi se mogu razmnožavati jedino ako imaju dovoljno hrane. Na njihovom matičnom planetu balans njihovog razmnožavanja se održava kombinacijom toga da imaju malo hrane i predatorima koji ih jedu. Kad bi ih se prebacilo na planet koji nema takve uvjete rezultati bi bili katastrofalni. Zbog toga je bilo planeta koji su bili doslovno preplavljeni Triblovima.

Federacija se prvi puta upoznala sa ovom vrstom 2276. godine, kada se Cyrano Jones trgovac draguljima, teleportirao na Svemirsku stanicu K-7 sa nekoliko Triblova. Kako su Triblovi stvarali ugodan zvuk dok ih se dragalo, postali su popularni kućni ljubimci. Ubrzo su preplavili stanicu i USS Enterprise koji se tamo nalazio kao zaštita stanice koja je trebala kolonizirati Shermanov planet prije Klingonaca. Triblovi su pojeli cijelo spremište žita za koloniju, koje je na sreću Federacije bilo otrovano od strane klingonskih agenata, te je Federacija otkrila zle namjere Klingonaca. Tako je i kapetan Kirk iskoristio klingonsku mržnju prema Triblovima kako bi otkrio identitet klingonskog agenta odgovornog za otrovano žito. Enterprise se riješio ostatka Triblova teleportirajući ih u strojarnicu klingonskog ratnog broda kojemu su zadali velike probleme na povratku kući. Kasnije su Klingonci poslali jaku napadačku silu i istrijebili sve Triblove.

2273. godine je Arne Darvin, klingonski agent kojeg je otkrio kapetan Kirk, otišao natrag u prošlost kako bi pokušao ubiti kapetana. Kapetan Sisko i posada Defianta uspjela je spriječiti ubojstvo kapetana Kirka, ali su na povratku slučajno pokupili nekoliko Triblova, i Deep Space Nine je ubrzo bio preplavljen Triblovima…

03.08.2008.

Kapelanci

Kapelanci su tehnološki nerazvijena vrsta podrijetlom sa Capelle IV. Kapelanski narod je u 23. stoljeću bio podijeljen na deset plemena pod vodstvom Teera. Svaki Kapelanac može izazvati vođu na borbu za vlast. Pobjednik mora ubiti pobijeđenoga. Kapelansko društvo se temelji na vrlo strogim i okrutnim zakonima čije se kršenje obično kažnjava smrću.

Čast i iskrenost su im daleko važnije od ljubavi. Uvijek su spremni pomoći onome tko im nije neprijatelj. Medicina im je slabo razvijena, jer vjeruju da jaki preživljavaju, a slabi umiru. Kapelanci su vrlo nagli i dovoljan razlog da nekoga ubiju je uvreda ili provokacija.
Kapelansko standardno oružje su mačevi i noževi. Najomiljenije oružje im je disk sa tri oštrice zvan kligat. Ovo je oružje vrlo smrtonosno u rukama profesionalca.

Kapelanci su već u 23. stoljeću bili svjesni da nisu sami u svemiru. Klingonski agenti su ih pokušali privući klingonskoj utjecajnoj sferi, ali svi su pokušaji propali. Vođa Teer je zato 2267. potpisao ugovor sa Kirkom koji Federaciji daje prava iskapanja ruda na Capelli.