STAR TREK Galerija

STAR TREK Izdvojeno
03.08.2008.

Kapelanci

Kapelanci su tehnološki nerazvijena vrsta podrijetlom sa Capelle IV. Kapelanski narod je u 23. stoljeću bio podijeljen na deset plemena pod vodstvom Teera. Svaki Kapelanac može izazvati vođu na borbu za vlast. Pobjednik mora ubiti pobijeđenoga. Kapelansko društvo se temelji na vrlo strogim i okrutnim zakonima čije se kršenje obično kažnjava smrću.

Čast i iskrenost su im daleko važnije od ljubavi. Uvijek su spremni pomoći onome tko im nije neprijatelj. Medicina im je slabo razvijena, jer vjeruju da jaki preživljavaju, a slabi umiru. Kapelanci su vrlo nagli i dovoljan razlog da nekoga ubiju je uvreda ili provokacija.
Kapelansko standardno oružje su mačevi i noževi. Najomiljenije oružje im je disk sa tri oštrice zvan kligat. Ovo je oružje vrlo smrtonosno u rukama profesionalca.

Kapelanci su već u 23. stoljeću bili svjesni da nisu sami u svemiru. Klingonski agenti su ih pokušali privući klingonskoj utjecajnoj sferi, ali svi su pokušaji propali. Vođa Teer je zato 2267. potpisao ugovor sa Kirkom koji Federaciji daje prava iskapanja ruda na Capelli.