STAR TREK Galerija

STAR TREK Izdvojeno
03.08.2008.

Triblovi

Triblovi su male, dlakave, mekane životinje koje vole svi humanoidi osim Klingonaca. Rađaju se trudni i dvospolci su. Jako se brzo razmnožavaju što ovisi o tome koliko se hrane. Pola metabolizma Triblova je posvećeno razmnožavanju, pa tako mogu kotiti mlade svakih 12 sati.

Na svu sreću, Triblovi se mogu razmnožavati jedino ako imaju dovoljno hrane. Na njihovom matičnom planetu balans njihovog razmnožavanja se održava kombinacijom toga da imaju malo hrane i predatorima koji ih jedu. Kad bi ih se prebacilo na planet koji nema takve uvjete rezultati bi bili katastrofalni. Zbog toga je bilo planeta koji su bili doslovno preplavljeni Triblovima.

Federacija se prvi puta upoznala sa ovom vrstom 2276. godine, kada se Cyrano Jones trgovac draguljima, teleportirao na Svemirsku stanicu K-7 sa nekoliko Triblova. Kako su Triblovi stvarali ugodan zvuk dok ih se dragalo, postali su popularni kućni ljubimci. Ubrzo su preplavili stanicu i USS Enterprise koji se tamo nalazio kao zaštita stanice koja je trebala kolonizirati Shermanov planet prije Klingonaca. Triblovi su pojeli cijelo spremište žita za koloniju, koje je na sreću Federacije bilo otrovano od strane klingonskih agenata, te je Federacija otkrila zle namjere Klingonaca. Tako je i kapetan Kirk iskoristio klingonsku mržnju prema Triblovima kako bi otkrio identitet klingonskog agenta odgovornog za otrovano žito. Enterprise se riješio ostatka Triblova teleportirajući ih u strojarnicu klingonskog ratnog broda kojemu su zadali velike probleme na povratku kući. Kasnije su Klingonci poslali jaku napadačku silu i istrijebili sve Triblove.

2273. godine je Arne Darvin, klingonski agent kojeg je otkrio kapetan Kirk, otišao natrag u prošlost kako bi pokušao ubiti kapetana. Kapetan Sisko i posada Defianta uspjela je spriječiti ubojstvo kapetana Kirka, ali su na povratku slučajno pokupili nekoliko Triblova, i Deep Space Nine je ubrzo bio preplavljen Triblovima…