STAR TREK Galerija

STAR TREK Izdvojeno
04.08.2008.

Organijanci

Organijanci su vjerojatno jedna od najmoćnijih vrsta u poznatom svemiru. Nekada davno su imali humanoidnu tjelesnu formu poput ostalih vrsta, no još prije nekoliko milijuna godina su nadrasli potrebu za fizičkim obličjem i razvili se u netjelesna bića. Sa sigurnošću se zna da mogu preuzeti obličje koje god žele, da mogu boraviti u tijelu druge vrste i da ova toga ne bude svjesna, da su gotovo neosjetljivi na sva energetska oružja i da se mogu pojaviti na više mjesta istovremeno.

Prvi susret sa Organijancima je imala posada zemaljskog broda Enterprise NX-01 2154. kada su se dva člana posade zarazila sa do tada nepoznatim silikonskim virusom prilikom jedne misije. Organijanci su već od prije znali za taj virus i njihovi znanstvenici su već neko vrijeme tajno, skrivajući se u tijelima domaćina, proučavali ponašanje vrsta koje dođu u susret s njim. Usprkos pravilu nemiješanja koje je vrijedilo prilikom ovih promatranja Organijanaci su dirnuti ljudskom požrtvovanošću pomogli u eliminiranju zaraze.

Drugi susret sa Organijancima je bio 2267. za vrijeme rata između Federacije i Klingonskog carstva. Kada su Klingonci okupirali planet Organiju, Federacija je odgovorila slanjem broda USS Enterprise NCC-1701 sa misijom da nagovori tamošnje naizgled primitivne stanovnike da prihvate zaštitu Federacije. Nakon što je lokalno stanovništvo odbilo ponudu Federacija je počela izvoditi gerilske napade na Klingonce. No sa početkom sukoba Organijanci su pokazali svoju pravu prirodu i koristeći svoje moći prisilili Federaciju i Klingonsko carstvo na mir, poznat kao Organijski sporazum, koji će postati temelj budućih boljih odnosa dviju vrsta.