STAR TREK Galerija

STAR TREK Izdvojeno
05.08.2008.

Devorci

Još jedna od onih vrsta koje se od ljudi razlikuju samo po čelu. Područje oko obrva podsjeća na klingonsko čelo. Imaju isključivo crne uniforme. Inače su arogantni i nametljivi. Imaju lijepe i velike ratne brodove (dosta veći od Voyagera), i ne toliko lijepe i velike izviđačke brodiće za samo jednu osobu.

Brodovi također posjeduju i refraktivne štitove (refractive shielding). To su štitovi koji onemogućuju detekciju broda dalekometnim senzorima. Što se naoružanja tiče, jači su od Voyagera. Njihovo Devorsko Carstvo zauzima 11 sustava u 3 sektora. Autoritativan režim.

Ne vole tuđince, a posebno telepate. Smatraju da telepatske vrste ne znaju za povjerenje. Njihovi vojnici se godinama uvježbavaju kako im ne bi mogli pročitati misli. Tu je očito riječ o nekakvoj patološkoj mržnji. Oni telepate love i trpaju u logore, iako oni namjeravaju, tj. pokušavaju izaći iz njihovog prostora.

Imaju zanimljiv način otkrivanja brodova u svojim granicama. Mreža senzora svakih 40 sekundi ispaljuje nekakav puls koji otkriva impulsne motore i warp polja brodova. Domet mu je nekih 10-ak svjetlosnih godina. Jedna su od jačih sila u Delta kvadrantu. Veomai podsjećaju na naciste. Sa svojim uniformama, ponašanjem, mržnjom, logorima…