STAR TREK Galerija

STAR TREK Izdvojeno
05.08.2008.

Hirogenci

Humanoidna vrsta iz Delta kvadranta koja izgledom (kožom) podsjeća na gmazove. Vrlo su visokog stasa. Posesivni su i dominantni, a i imuni na sve sedative. Vrlo su opasni i, kako kaže Tuvok, ne poznaju nikakav moral. Ne vjeruju u diplomaciju, a ljude ne vide kao sebi jednake, nego sve vide kao plijen. I vjera i umjetnost i običaji se zasnivaju na lovu.

Skupljaju trofeje, a trofeji određuju status lovca, a na cijeni su neuobičajeni trofeji. U lovu traže izazov (lovili su pripadnika Vrste 8472 bez senzora). Pretpostavljamo da plijen i jedu (sudeći po "gulašu" u epizodi VOY4x16). Pošto su 7 od 9 i Tuvoka željeli ubiti svezane, očito prakticiraju i nekakav oblik ritualnih ubojstava. U prošlosti su Hirogenci bili vrlo razvijena vrsta, ali opsjednutost lovom je skoro potpuno zaustavila bilo kakav napredak.

Hirogenci su postali nomadi i uglavnom putuju samo dvojica u jednom brodu. Društvo je organizirano poput čopora vukova. Na čelu "čopora" je Alfa lovac, a iza njega je Beta lovac. Ako Alfa lovac slučajno pogine, njegovo mjesto zauzima Beta lovac. Iako uglavnom nomadi, ponekada se udružuju i love u čoporu.

Što se tehnologije tiče, čini se da su u gotovo svemu napredniji od Voyagera. Imaju bolje naoružanje i štitove, a i senzori su im nešto sofisticiraniji. Posjeduju vrlo velik arsenal raznog oružja, od raznih high-tech pušaka do različitih oružja za blisku borbu. Sva ta oružja, iz nekog razloga, vise po zidovima ne pretjerano interesantnih brodova. Imaju vrlo interesantan oklop koji se, navodno, može nositi sa najopasnijim uvjetima. Na kacigi imaju nekoliko žljebova koji se prije lova ritualno premazuju bojom.

U epizodama primjećivamo da se crvena i bijela koriste prije početka lova, žuta i crna označavaju plijen, a ostalim bojama (zelena, ljubičasta,…) nismo otkrili namjenu. Inače su prisvojili komunikacijsku mrežu koja je postojala barem 100.000 godina. Uglavnom, radi se o jednoj vrlo zanimljivoj vrsti koja se trebala puno više pojavljivati.