STAR TREK Galerija

STAR TREK Izdvojeno
05.08.2008.

Kazonci

Kazonci su ratnička vrsta iz Delta kvadranta. Kazonsko je društvo je podijeljeno na sekte, a na čelu svake sekte je Maje. Kazonci nemaju jedinstvenog vođu. Postoji nešto manje od dvadesetak sekti, a njihov se broj stalno mijenja. Neke sekte su vrlo slabe, dok su druge opremljene velikim brojem brodova i imaju razvijenu tehnologiju. Svaka sekta je sama za sebe i ratovi između njih nisu rijetkost.

U njihovom (patriotskom) društvu žene nemaju prevelika prava, ponekada ne smiju ni govoriti bez dopuštenja. Djeca se odgajaju u ratničkom duhu i, kada budu dovoljno stari, moraju zaslužiti svoje ime kako bi se smatrali pravim ratnicima. Kazonci su prvo bili podređeni vrsti imena Trabe koja je pokorila njihov planet i koristila Kazonce kao robove. Nakon što su se Kazonci pobunili te prisvojili njihovu tehnologiju, protjerali su Trabe i nisu im dopustili da se nastane na nekom drugom planetu.

Osim tehnologije ukradene od Trabea, Kazonci su slabo razvijeni. Kao što smo mogli vidjeti u raznim epizodama, nemaju čak ni replikatore. Njihovi (ukradeni) brodovi su također relativno slabi. Zbog svega toga i nije previše čudno da ih Borg ne smatra dostojnim asimilacije (njihova je oznaka Vrsta 329). Nekakva verzija Klingonaca, samo u Delta kvadrantu (čak su im i fizički slični).