STAR TREK Galerija

STAR TREK Izdvojeno
05.08.2008.

Krenimi

Još jedna humanoidna vrsta Delta kvadranta. Krenimsko carstvo zauzima (zauzimalo? zauzimat će?) dosta prostora. Naime, u jednom je vremenskom pravcu (timeline) vrsta imena Zahl napala i prekinula dominaciju Krenimskog carstva.

Od nekada moćnog carstva preostalo je svega nekoliko patrolnih brodova. Ali Krenimi su ovladali temporalnom tehnologijom. Krenimski su brodovi opremljeni kronitonskim torpedima, a posjedovali su i vremenski brod (Krenim Timeship).

Taj je vremenski brod bio sposoban za vremenske inkurzije (temporal incursion). Mogao je bilo koji objekt potpuno izbrisati iz prostor-vremena tako da se čini kao da nikada nije ni postojao. To bi uzrokovalo temporalni udarni val koji bi stvorio drugi vremenski pravac.

Vremenski brod nije mogao biti uništen standardnim oružjem jer se nalazio izvan prostor-vremena. Krenimi su njime željeli vratiti vrijeme u kojemu je Krenimsko carstvo bilo na vrhuncu. To su donekle i uspjeli time što su iz postojanja izbrisali Zahle. Ali brod je na kraju ipak bio uništen i time se sve vratilo u normalu. Što god to bilo…