STAR TREK Galerija

STAR TREK Izdvojeno
06.08.2008.

Malonci

Humanoidna vrsta koja živi na planetu Malon Prime. Ne djeluju baš prijateljski. Postavljaju ultimatume, bahati su, a čak i kradu (ili barem pokušavaju krasti). Navodno su stručnjaci sa operacije spašavanja. Inače su nekakve žućkasto-sivkaste boje, sa tri ispupčenja na čelu i čudnim nosom).

Tehnološki malo slabije razvijeni (barem što se metoda rješavanja otpada tiče), ali u borbi su se pokazali kao snažan protivnik (štitovi su im izdržali dulje od Voyagerovih). Malo čudno, ali OK.

Svoj otrovni otpad obično odlažu u nenaseljenim područjima, ali ostavljali su ga i u praznini (void) i tako trovali vrstu Noćnih bića (Night beings) koja tamo živi. To isto theta zračenje su ispustili i na Voyager te mu tako oštetili štitove. Posjeduju dosta ružne brodove koji su sposobni prevoziti ogromne količine otpada, ali sigurno ne bi prošli na eko-testu). Na stranama broda postoje nizovi topova koji ispucavaju nekakve 'spacial charges'. Opet malo čudno s obzirom da se radilo o transportnom brodu. Ma nije ni bitno, glavno da ti 'spacial charges' izgledaju odlično.

Posade takvih transportnih brodova su izložene velikim količinama theta zračenja te stoga dolazi do velikih oštećenja stanica (freighter blight). Naravno, koriste nekakve injekcije koje donekle poništavaju učinke radijacije, ali ipak ne sprečavaju ožiljke.