STAR TREK Galerija

STAR TREK Izdvojeno
06.08.2008.

Vaadwaurci

Humanoidna vrsta Delta kvadranta. Kako sami kažu, dijele neke osobine sa Klingoncima. Vrlo je zanimljivo da su bili vrlo jaka i razvijena vrsta do otprilike 15. stoljeća. Naime, otkrili su nekakve potprostorne prolaze (underspace corridors) te proveli stoljeća istražujući ih. Iz sigurnosnih razloga nisu ništa zapisivali.

Pošto su po naravi relativno agresivna vrsta, te su prolaze koristili za iznenadne napade na druge planete i vrste. Naravno, takvo ponašanje nije dugo bilo tolerirano, pa se nekoliko vrsta udružilo i zajedničkim snagama napalo njihov planet. Od 6 milijardi Vadvauraca ostalo ih je svega 600. Površina njihova planeta bila je uništena, ali jedan bataljun i njihove obitelji su se uspjeli povući u unutrašnjost planeta gdje su izgradili podzemni kompleks u koji su smjestili komore za stazu te priličan broj ratnih brodova i oružja.

Te je komore 900 godina kasnije otkrila posada Voyagera koja je i probudila preživjele. Oni su Voyagerovoj posadi lagali i htjeli su preuzeti Voyager kako bi ponovno zauzeli svoje teritorije. To im, naravno, nije uspjelo. Ali, 53 preostala broda su nestala u potprostornim prolazima. Dobro je da su spavali 900 godina… Što bi ostalo od Voyagera da im je tehnologija napredovala?