beats by dre cheap

Borg

Borg je vrsta koja se razvila u Delta kvadrantu. Nekada su bili normalna humanoidna vrsta no s vremenom su uz pomoc napredne tehnologije poceli povezivati umove u neku vrstu mreze, tzv. kolektivnu svijest (Borg Collective). Postali su kiberneticka vrsta (dijelom organski, dijelom umjetni organizmi). Povezivanjem u kolektivnu svijest pojedinci su izgubili invidualnost. Kolektiv je kao svoj primarni cilj zacrtao asimilaciju svih vrsta koje bude smatrao korisnima. Asimilacija je i uvjet opstanka Borga jer bez asimilacije oni nemaju mogucnost razvoja. Znanje asimiliranih vrsta pridodaju svojoj svijesti i na taj nacin ovladavaju svakom novom tehnologijom.

[img]http://img34.picoodle.com/img/img34/9/7/23/f_borgkubusm_2f3f650.jpg[/img]

Borg tezi tome da sakuplja tehnologiju za razliku od drugih vrsta koje su vodjene teritorijalnom ekspanzijom i potragom za resursima. Pazljivo biraju vrste koje asimiliraju. Androide, npr., smatraju primitivnim i zastarjelim. Borg radilice se radjaju kao humanoidi, a nakon asimilacije im se ugradjuju bio-cipovi koji povezuju njihove mozgove u kolektivnu svijest preko posebnih potprostornih frekvencija koje emitiraju sve radilice. U kolektivnoj svijesti radilice su svjesne na kolektivnoj razini, ali nisu svjesne sebe kao pojedinaca. Radilice za sebe nikad ne govore u jednini te im kolektiv daje nazive kao npr. "treci od devet". Borg posjeduje, uz radilice, i kraljicu koja ima individualne osobine koje joj omogucuju da donosi neke vece odluke. Kraljica unosi red u kaos. Svaki put kada kraljica bude uništena zamijenjuje se indeticnom.
 

[img]http://img31.picoodle.com/img/img31/9/7/23/f_borgqueenshm_1cd0e1b.jpg[/img]         
Borg Queen vesil
Borg radilica uzima energiju za svoje tehnološke sisteme. Bio-cipovi stvaraju sve organske tvari koje su im potrebne. Još jedna prednost koju radilice imaju je ta da im kolektivna svijest omogucuje da se adaptiraju na frekvencije štitova ili fazora u borbi. Takodjer imaju mogucnosti regeneracije i popravljanja svojih brodova sa snagom samih misli kolektivne svijesti. Kada se skeniraju, trikoderi ili druge vrste senzora ne ocitavaju radilice kao pojedine signale vec se dobivaju grupna ocitanja (koja su i onda slaba). Kada je radilica oštecena, ona se ne popravlja nego se rastavlja i uklanja joj se glavni procesor što dovodi do samouništenja. Kada se brod regenerira, snaga je minimalna, a EM polja su iskljucena.

Federacija je prvi put saznala za Borga od vrste El-Aurian, ciju civilizaciju je uništio i asimilirao Borg. Izbjeglice na koje je naišao Enterprise-B su najvjerojatnije detaljno ispitane tako da je Borg bio poznat u vrhu Federacije, ali se to dugo vremena drzalo u tajnosti.

Prvi ljudi koje je Borg sreo i asimilirao najvjerojatnije su clanovi obitelji Hansen. Oni su bili nekonvencionalni istrazivaci koji su se otisnuli u Delta kvadrant i prema nekim teorijama cilj im je bio upravo Borg kojeg su namjeravali proucavati. Njihova kcer Annika, takodjer je bila asimilirana te postaje Seven of Nine.

[img]http://img30.picoodle.com/img/img30/9/7/23/f_7of9m_c6422bd.jpg[/img]


2364. godine je nekoliko federacijskih i romulanskih postaja u Neutralnoj Zoni misteriozno nestalo. Niti Federacija niti Romulansko Carstvo nije znalo razlog tome. Saznalo se da je uzrok tome bio Borg. Srecom, Borg tada nije imao za metu niti Federaciju niti Romulansko Carstvo pa je taj incident prošao bez vecih šteta za te dvije strane.

2365. godine posada Enterprisea-D, koju je Q prebacio u sustav J-25, se suocila sa Borgo
m. Na pocetku, Enterprise je bez problema eliminirao borgovske izvidnice, ali nakon ovoga Borg se adaptirao i pokušao asimilirati brod. Q ponovo intervenira i spašava Enterprise.

2366. godine se dogodio prvi napad Borga na Federaciju. Kapetan Picard je bio asimiliran i pruzio je Borgu vrijedne takticke informacije. Federacijska flota od 40 brodova se okupila i pruzila otpor kod Wolfa 359. Federacija je izgubila bitku, 39 brodova je uništeno a borgovska kocka je ostala relativno neoštecena. Nadomak Zemlje, kocku je uspio uništiti Enterprise-D, a Picard je spašen.

2373. godine pocela je druga invazija Borga na Federaciju. Kocka je prvo asimilirala federacijsku koloniju Ivor Prime, a potom je nastavila put prema Zemlji. Federacijska flota je ovaj put docekala Borga spremnije nego prvi put. Flota je vodila tešku bitku sa kockom te je na kraju, uz pomoc Enterprisea-E kocka uništena. Iz kocke je izletila sfera koja je otišla u 2063. godinu s namjerom da asimilira Zemlju i sprijeci prvi warp let, no i nju je Enterprise uništio. Ostaci te sfere sa nekolicinom radilica pronadjeni su 2152. na Antartiku. Radilice su uspijele asimilirati zemaljski brod i pobijeci sa Zemlje. Enterprise NX-01 je zadnjim naporima uništio brod prije nego što je on stigao u borgovski teritorij.

2375. godine se USS Voyager zatekao usred rata Borga s vrstom 8472 koja potice iz fluidnog svemira. Borg, koji je zapoceo taj rat, našao se pred uništenjem. Voyager se umiješao u rat i stao uz stranu Borga te je dao informacije Borgu koje su mu omogucile da dobije rat.

2376. borgovskim kolektivom se proširio virus kojim je dio radilica bio zarazen. Te radilice osnivaju Unimatrix 0 - izdvojeni dio kolektiva u samom kolektivu. Uz Voyagerovu pomoc Unimatrix 0 pruza otpor Borg kolektivu. Pokret je prezivio te djeluje od ovog trenutka na dalje.

2377. Voyager pronalazi jedno od 6 cvorišta transwarp kanala. Uz pomoc tehnologije iz buducnosti i kanala Voyager se vraca na Zemlju te ostavlja iza sebe uništeno cvorište. Time je Borgu nanesena velika šteta te raste nada da bar neko vrijeme Borg nece biti opasan po Federaciju.

S T A R T R E K
http://zvjezdanestaze.blogger.ba
16/04/2007 11:27