beats by dre cheap

Teleporter

Prvi teleporter (transporter) izumljen je 2135. godine, dok je prvi teleporter siguran za teleportaciju inteligentnih bića napravljen 2151. godine. Teleporter radi na principu skeniranja i pamćenja kvantnog stanja svake molekule objekta, koji se zatim rastavi. Informacije i molekule se pomoću potprostorne teleportacijske zrake pošalju na lokaciju gdje se objekt ponovno sastavi.

[img]http://img33.picoodle.com/img/img33/9/8/3/f_elteleportem_98b022a.jpg[/img]

Konstrukcija teleportera je vrlo komplicirana, ako išta onda zbog Heisenbergova načela neodređenost po kojem ne možemo u isto vrijeme savršeno precizno znati i položaj i brzinu čestice, no zato služe Heisenbergovi kompenzatori, koji gotovo sto postotnom tačnošću odrede stanje svake čestice. Energizirajuće zavojnice generiraju zatvarajuću zraku koja stvori polje u kojem se odvija dematerijalizacija. Fazne tranzicijske zavojnice stvaraju dematerijalizirajuću zraku koja poništava međučestične veze. Molekularni skeneri skeniraju rastavljeni objekt. Teleporteri za nežive objekte skeniraju na molekularnoj razini a za živa tijela skeniraju na kvantnoj razini. Čestice se spremaju u čestičnom međuspremniku, gdje čekaju za prijenos. Čestice u spremniku mogu ostati maksimalno nekoliko minuta dok se struktura ne počne raspadati. Posljednji dio su emiteri koji prenose dematerijalizirni objekt i informacije na lokaciju gdje će se sastaviti.

[img]http://img01.picoodle.com/img/img01/9/8/3/f_teleporterm_978377e.jpg[/img]

Prvi teleporteri su mogli samo međusobno izmjenjivati objekte, no ubrzo su razvijeni teleporteri koji mogu teleportirati osobu primjerice s površine planeta ili od nekud gdje nema drugog teleportera. Također je moguće pomoću jednog teleportera osobu premjestiti s jedne lokacije na drugu bez da se materijalizira u teleporteru (site-to-site transportation).

[img]http://img33.picoodle.com/img/img33/9/8/3/f_teleportatim_f51b137.jpg[/img]

S T A R T R E K
http://zvjezdanestaze.blogger.ba
22/04/2007 17:34